Kako običnu prijavu zamijeniti personaliziranom

Danijela Kobescak
Axilis
Published in
3 min readJun 16, 2017

--

Puno smo najavljivali i pisali o Axilis JavaScript školi prije nekoliko mjeseci, ali nismo spomenuli kako je došlo do prijavnog procesa i koji je bio njegov tajni sastojak. Nakon što smo odradili sve u vezi AJSS, možemo reći da smo posebno zadovoljni kako je sve prošlo. A započelo je silnom željom za nečim drugačijim i to ne samo od prve AJSS, već i od svih mogućih dosadnih prijava na koje smo naišli.

Da se prvi mačići u vodu bacaju, potvrđuje i naš prošlogodišnji sustav prijave na AJSS kad smo otišli malo predaleko sa simplifikacijom aplikacije. Zato smo ove godine odlučili biti nešto mudriji i pokušali pronaći najproduktivniji način za izvući ono najbolje od prijavljenih. Nakon brojnih poslijeposlovnih beerstormanja u kuhinji, shvatili smo da je tajni sastojak dati mogućnost i potrebne alate kako bi svaki kandidat dobio jednaku šansu pokazati svoj karakter. Ideja vodilja bila je personalizirati samu prijavu.

Napravi svoj avatar

Drugim riječima — opiši se sam kako najbolje znaš i dok se opisuješ gledaj u što ti se pretvara avatar. AJSS tim napravio je intuitivnu i kreativnu aplikaciju dizajniranu kako bi se maksimalno reducirali napetost i stres prilikom prijavljivanja. Svaki kandidat dobio je na raspolaganje 25 bodova koje je mogao rasporediti kroz set karakteristika kako bi se najbolje opisao i oduševio stručni žiri.

Uvođenjem dimenzije osobnog, nismo samo saznali nešto više o kandidatima, nego ih i zabavili. Dosta nam je više aplikacija koje ispunjavamo cijelu vječnost, postajemo frustrirani, skoro zaboravimo za što se prijavljujemo pa krenemo upisivati štogod nam prvo padne na pamet samo da je čim prije završimo. I ono najvažnije — željeli smo pronaći ne isključivo mlade talente, već ljude od krvi i mesa sa snažnim, jedinstvenim karakterima.

Easter Eggs

Da malo zapaprimo situaciju i ispipamo kako će kandidati reagirati na neoubičajenosti (s kakvima se susrećemo gotovo svaki dan sa zahtjevima klijenata) AJSS tim ubacio je u prijavu i nekoliko easter eggova. Neki od njih probudili su kod manjeg broja prijavljenih inženjerski instinkt i učinili nas ponosnima. Na primjer, ekipa koja je odabrala JavaScript, Web development i HTML dobila je poruku s tragom za sljedeći korak gdje su mogli crackat aplikaciju i dobiti dodatnih 25 bodova za avatar. Ne treba ni napominjati da su ti ustrajni hakeri željni avanture ostvarili prednost. Tko bi odolio ovakvom profilu kandidata?

Neki od njih bili su fokusirani na humor, jer što je muškarac bez dobrog smisla za humor. Stand up komičari koji su za svoj avatar odabrali 10/10 za humor (a bilo je i takvih), dobili su zahtjev da to i dokažu. Iako smo vas uhvatili nespremne, svaka čast! Pošteno smo se nasmijali.

Personalizirane nagrade

Kad smo već krenuli s personaliziranim avatarima još kod prijave, htjeli smo 15-oricu veličanstvenih, koji su uspješno odradili Axilis JavaScript School, nagraditi s unikatnim nagradama. Umjesto staromodnih papirnatih diploma, pripremili smo im nagrade s avatarom kojeg su sami napravili. Sreća na dodjeli nagrada bila je obostrana.

Uskoro detaljnije o ovogodišnjoj Axilis JavaScript školi — u pisanom i video formatu.

Hvala na čitanju! ❤!

Who is Axilis? We are an agile team of exceptional engineers and designers, who like to help businesses of all sizes design & build impactful software products. Check us out on Facebook, Twitter, Instagram and LinkedIn.

--

--